Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(550) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.29 (Linux)
(showthread.php:1137:build_postbit)->(functions_post.php:550:eval)->(functions_post.php(550) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:157:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Yeni hayatlar görmeye değil, gördüklerimi unutmaya gidiyorum."


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Içli Börek Tarifi
#1
Kaç Kişilik
6 kişilik

Pişirme Süresi
10 dakika

Hazırlama Süresi
30 dakika

Içli Börek Malzemeleri
  • Hamur Malzemeleri:
  • 2 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur
  • 2 adet yumurta akı
  • 4 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sos Malzemeleri:
  • 2 avuç ceviz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • İç Harç Malzemeleri:
  • 1 bardak yeşil mercimek
  • 300 gr mantar
  • 1,5 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1,5 çay kaşığı pul biber
  • Su
[color][size][font]
Içli Börek Nasıl Yapılır?
[/font][/size][/color]
  • 3 çorba kaşığı irmiği yarım su bardağı kaynar suda yarım saat kadar bekletin.
  • 1 bardak yeşil mercimeği 10 dakika bol suyla haşlayın.
  • Mantar, soğan ve 3 diş sarımsağı yemeklik doğrayın.
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp içerisine sırasıyla soğan sarımsak ve mantarları atın.
  • Üzerine yarım haşladığınız mercimekleri ekleyin.
  • 1,5 çay kaşığı tuz, 1,5 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber, 1,5 çay kaşığı pul biberi iç harca ekleyin.
  • Mercimekler pişince altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • 2 su bardağı köftelik bulguru, şişirdiğiniz irmiği, 2 yumurtanın akını, 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 çay kaşığı tuzu koyup rondodan geçirin.
  • Robot çalışırken içine yavaş yavaş 1,5 bardak ılık suyu ekleyin.
  • İyice karıştıktan sonra içine 4 çorba kaşığı unu da yavaş yavaş ekleyin.
  • Hamuru robottan alın ve bir kaç dakika elinizle de yoğurun.
  • Ardından 45 gramlık toplar alın ve tezgaha yayıp arasını ıslattığınız iki kat streç filmin arasına yerleştirin. Merdaneyle 1 cm kalınlığında yaklaşık 15 cm genişliğinde açın.
  • Yuvarlak şekilde açıp ortasına 2 tatlı kaşığı kadar harç yerleştirin.
  • Alttaki streç filmi harcı hamurun üzerine hamurla beraber katlayın.
  • Metal bir kase veya geniş ağızlı bir bardak ile hamurun katlanan kısmını streç film üzerinden iyice bastırıp kapatın. Böylece D şeklinde kapalı içli börekleriniz hazır hale gelecektir.
  • İçli böreklerinizi suyla temas etmeden buharda pişirin.
  • 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritip biraz kahverengileşinceye kadar karıştırarak ısıtın. Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyip kavurun.
  • Salça kavrulduktan sonra 2 avuç kadar cevizi elinizle iri parçalara bölüp içine atın.
  • Sos ile servis yapın.
kedicik

Kitap Kahve Kedi ve Sen
1ZuiPI.gif
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform