04-12-2018, 03:52 PM
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (5 gram)
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (5 gram)
2 yemek kaşığı kakao
1 portakal kabuğu rendesi
Islatmak için :
1 buçuk su bardağı süt
1 buçuk su bardağı süt
Kreması için :
3 su bardağı süt
2 buçuk yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından birazcık eksik toz şeker
80 gram sütlü veya bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
2 buçuk yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağından birazcık eksik toz şeker
80 gram sütlü veya bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için :
Kakaolu bisküvi
Kakaolu bisküvi
Hazırlanışı :
Kumlu pasta keki için gerekli olan yumurta ve toz şeker, derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ile süt eklenip çırpmaya devam edilir.
Elde edilen karışıma portakal kabuğu rendesi, vanilya, kakao, kabartma tozu ve un ilave edilerek çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, kürdan temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirilir.
Kumlu pasta keki için gerekli olan yumurta ve toz şeker, derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ile süt eklenip çırpmaya devam edilir.
Elde edilen karışıma portakal kabuğu rendesi, vanilya, kakao, kabartma tozu ve un ilave edilerek çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, kürdan temiz çıkana kadar kontrollü olarak pişirilir.

