05-27-2018, 12:15 AM
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç,
2,5 su bardağı sıcak su.
1 tatlı kaşığı tuz,
Yarım çay bardağı şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Yapılışı
Pirinci bir kaba alıp sıcak su ile 1 saat kadar ıslayalım.
Süre sonunda pirinci bol su ile yıkayıp suyunu süzdürelim.
Tencereye tereyağını alıp eritelim.
Üzerine zeytin yağını ve şehriyeyi ilave edip sürekli karıştırarak şehriyeyi kavuralım.
Sonra pirinci ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Daha sonra suyunu ilave edip karıştıralım.
Yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe ateşe alıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan alıp 15 dakika kadar demlendirdikten sonra servise hazır.
2 su bardağı pirinç,
2,5 su bardağı sıcak su.
1 tatlı kaşığı tuz,
Yarım çay bardağı şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
Yarım yemek kaşığı zeytinyağı.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Yapılışı
Pirinci bir kaba alıp sıcak su ile 1 saat kadar ıslayalım.
Süre sonunda pirinci bol su ile yıkayıp suyunu süzdürelim.
Tencereye tereyağını alıp eritelim.
Üzerine zeytin yağını ve şehriyeyi ilave edip sürekli karıştırarak şehriyeyi kavuralım.
Sonra pirinci ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Daha sonra suyunu ilave edip karıştıralım.
Yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe ateşe alıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan alıp 15 dakika kadar demlendirdikten sonra servise hazır.


Kitap Kahve Kedi ve Sen
