05-27-2018, 12:18 AM
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 çay bardağı tel şehriye (büyük çay bardaklarından),
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
2 yemek kaşığı tereyağı,
4 su bardağı sıcak su ya da et ya da tavuk suyu,
1,5 tatlı kaşığı tuz,
Arzuya göre karabiber.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulguru 2-3 kez yıkayıp suyunu süzelim.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup tereyağını eritelim.
Üzerine şehriyeleri ilave edip altın rengini alıncaya kadar kavuralım.
Sonra bulgurları ilave edip karıştırarak 2 dakika kadar kavuralım.
Daha sonra tuzunu ve sıcak suyu ilave edip karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Kaynayınca altını en kısığa alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Piştikten sonra 15 dakika kadar dinlendirip Tel Şehriyeli Bulgur Pilavımızı servis yapın.
2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 çay bardağı tel şehriye (büyük çay bardaklarından),
2 yemek kaşığı sıvı yağı,
2 yemek kaşığı tereyağı,
4 su bardağı sıcak su ya da et ya da tavuk suyu,
1,5 tatlı kaşığı tuz,
Arzuya göre karabiber.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Yapılışı
Bulguru 2-3 kez yıkayıp suyunu süzelim.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyup tereyağını eritelim.
Üzerine şehriyeleri ilave edip altın rengini alıncaya kadar kavuralım.
Sonra bulgurları ilave edip karıştırarak 2 dakika kadar kavuralım.
Daha sonra tuzunu ve sıcak suyu ilave edip karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Kaynayınca altını en kısığa alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Piştikten sonra 15 dakika kadar dinlendirip Tel Şehriyeli Bulgur Pilavımızı servis yapın.


Kitap Kahve Kedi ve Sen
