Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(550) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.29 (Linux)
(showthread.php:1137:build_postbit)->(functions_post.php:550:eval)->(functions_post.php(550) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:157:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Yeni hayatlar görmeye değil, gördüklerimi unutmaya gidiyorum."


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yılbaşı Yemekleri * Çerkez Tavuğu Tarifi
#1
Çerkez Tavuğu Tarifi'nin Malzemeleri:
1 adet orta boy bütün tavuk 
1 adet ufak boy havuç 
1 çay kaşığı tuz 

Sos için; 
3 su bardağı ceviz içi 
4-5 su bardağı tavuk suyu 
2 dilim bayat ekmek içi 
3 diş sarımsak 
1 çay kaşığı tuz, karabiber 
1 çay kaşığı sıvıyağ 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 

Çerkez Tavuğu Tarifi'nin Yapılışı:
Önce tavuğu yıkayıp temizleyin ve bir tencerenin içine koyun. Üzerine soyulup, dörde bölünmüş havuç ve soğanı katın. Sonra da 5 bardak sıcak suyla beraber tuz ve karabiberini de ilave edip, en az 35-40 dakika tavuğu haşlayıp, ocaktan alın. Ilınan tavuğu süzdürerek tencereden çıkarın ve etlerini kemiklerinden ayırarak, ufak parçalar şeklinde didikleyin. 

Öte yandan sosu hazırlamak üzere mutfak robotunun ye da blendırın içine bayat ekmek içlerini parçalayarak koyun. Soyulmuş sarımsakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Ceviz içinden, 5-6 adet üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanını da ilave edin. Şimdi tavuk suyunun içindeki havuç ve soğanları süzdürün ve yavaş yavaş içine ekleyin. Artık bu sosu iyice çekerek püre haline getirin. 

Boza kıvamındaki sosla, didiklenmiş tavuk etlerini karıştırın ve bir servis tabağına düzgünce yerleştirin. en sonunda ufak bir tavada sıvıyağda 1-2 dakika kavurduğunuz kırmızı pul biberi üzerine gezdirin. Ilık ye da soğuk olarak servise sunun. 

Püf noktası: Aslında Çerkez tavuğuna cevizin yağı çıkarılarak dökülür. Bunun için 1 su bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberle et makinasından geçirilir. Bu malzeme bir tülbente konup, elle sıkılır. Elde edilen kırmızı yağlı sos Çerkez tavuğunun üzerine gezdirilir.
kedicik

Kitap Kahve Kedi ve Sen
1ZuiPI.gif
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform