Kuru fasulyenin gaz yapmasının nedeni yanlış pişirme metodundan kaynaklanmaktadır.
- Kuru fasulyenin gaz yapmamamsı için dikkat edilmesi gereken unsurlar şunlardır:
*öncelikle fasulyenizi taş,çöp gibi yabancı maddelerden ayıklayın ve yıkayın.
*pişirmeden 24 saat önce üzerini geçecek kadar su koyup şişmesini sağlayın. Su normal soğuklukta olmalı. *Pişireceğiniz zaman bu suyu süzün. Tencereye su koyup haşlanmaya bırakın.
*kaynama sırasında üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır .bu köpükler fasulyenin gazıdır. Bu köpükleri alın ve atın.
*kaynama süresince oluşan köpüklerin hepsini atmanız fasulyenin gaz yapmasını engelleyecektir.
*haşlandıktan sonra süzün ve soğuk suyla yıkayın.
*daha sonra pişirmeye geçin.
*kuru fasulye yemeği için en uygun fasulye çeşidi şeker fasulyedir.
- Kuru fasulyenin gaz yapmamamsı için dikkat edilmesi gereken unsurlar şunlardır:
*öncelikle fasulyenizi taş,çöp gibi yabancı maddelerden ayıklayın ve yıkayın.
*pişirmeden 24 saat önce üzerini geçecek kadar su koyup şişmesini sağlayın. Su normal soğuklukta olmalı. *Pişireceğiniz zaman bu suyu süzün. Tencereye su koyup haşlanmaya bırakın.
*kaynama sırasında üzerinde beyaz köpükler oluşacaktır .bu köpükler fasulyenin gazıdır. Bu köpükleri alın ve atın.
*kaynama süresince oluşan köpüklerin hepsini atmanız fasulyenin gaz yapmasını engelleyecektir.
*haşlandıktan sonra süzün ve soğuk suyla yıkayın.
*daha sonra pişirmeye geçin.
*kuru fasulye yemeği için en uygun fasulye çeşidi şeker fasulyedir.


