01-06-2019, 01:08 PM
Peynir Alırken Saklarken Nelere Dİkkat Etmeli
peynir peynir resmi resimleri peynir, peynir çeşitleri, peynir saklama koşulları, peynir alırken nelere dikkat etmeli, peynir nasıl saklanır, peynir nasıl alınır
Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi peynirlerle ilgili alma, saklama incelikleri...
• Beyaz peynir çok fazla gözenekli ise alırken bir kez daha düşünün. Gözeneklerin fazlalığı, asitli süt kullanıldığını gösterir.
• Beyaz peynir ambalajına fazla su salmışsa bu peynirin yeterince olgunlaşmadığını gösterir.
• Tadıldığında çok fazla ekşilik veren beyaz peynirden kaçının. Ancak ekşi oranı çok az olan peynirde yoğurt kültürünün kullanılmış olabileceği aklınızda olsun. • Taze kaşar peyniri açık sarı renkte, homojen yapıda, süt kokulu, kolay dilimlenebilir ve az tuzlu olur.
• Dil peyniri az tuzlu olmalı ve lif lif ayrılabilmelidir.
• Peynir, ışıksız ortamda (buzdolabında, sebzelik gözünde) saklanmalıdır.
• Peynir hemen tüketilmeyecekse, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır. Aksi takdirde peynir nemini kaybeder, aroması ve lezzeti azalır.
peynir peynir resmi resimleri peynir, peynir çeşitleri, peynir saklama koşulları, peynir alırken nelere dikkat etmeli, peynir nasıl saklanır, peynir nasıl alınır
Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi peynirlerle ilgili alma, saklama incelikleri...
• Beyaz peynir çok fazla gözenekli ise alırken bir kez daha düşünün. Gözeneklerin fazlalığı, asitli süt kullanıldığını gösterir.
• Beyaz peynir ambalajına fazla su salmışsa bu peynirin yeterince olgunlaşmadığını gösterir.
• Tadıldığında çok fazla ekşilik veren beyaz peynirden kaçının. Ancak ekşi oranı çok az olan peynirde yoğurt kültürünün kullanılmış olabileceği aklınızda olsun. • Taze kaşar peyniri açık sarı renkte, homojen yapıda, süt kokulu, kolay dilimlenebilir ve az tuzlu olur.
• Dil peyniri az tuzlu olmalı ve lif lif ayrılabilmelidir.
• Peynir, ışıksız ortamda (buzdolabında, sebzelik gözünde) saklanmalıdır.
• Peynir hemen tüketilmeyecekse, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır. Aksi takdirde peynir nemini kaybeder, aroması ve lezzeti azalır.