Malzemeler:
2,5 su bardağı un
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
İki renkli olması yeterince güzel değilmiş gibi bir de içinde sürpriz gizli.
Nasıl Yapılır?
Bir karıştırma kabı alıp içine unu eleyerek aktarın. Kakao ve damla çikolata hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyin. Hamuru güzelce yoğurarak kıvam almasını sağlayın. Ardından hamuru ikiye bölüp bir tanesine kakao ekleyerek yoğurun. İki ayrı hamurdan da fındık büyüklüğünde 2’şer parça yuvarlayın. Bir kakaolu bir sade olacak şekilde dizdiğiniz hamurları parmak uçlarınızla yapıştırıp ortasına damla çikolata koyun. Hafifçe bastırarak şeklini bozmadan yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip 15 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra servis edin.
2,5 su bardağı un
125 gram margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı damla çikolata
İki renkli olması yeterince güzel değilmiş gibi bir de içinde sürpriz gizli.
Nasıl Yapılır?
Bir karıştırma kabı alıp içine unu eleyerek aktarın. Kakao ve damla çikolata hariç tüm malzemeyi üzerine ekleyin. Hamuru güzelce yoğurarak kıvam almasını sağlayın. Ardından hamuru ikiye bölüp bir tanesine kakao ekleyerek yoğurun. İki ayrı hamurdan da fındık büyüklüğünde 2’şer parça yuvarlayın. Bir kakaolu bir sade olacak şekilde dizdiğiniz hamurları parmak uçlarınızla yapıştırıp ortasına damla çikolata koyun. Hafifçe bastırarak şeklini bozmadan yuvarlayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip 15 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra servis edin.

