01-28-2019, 10:01 PM
Hz. Muhammed ( s.a.v) şöyle buyuruyor; "Kim bana (bir kere) salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir."
- Nesâî'de Ebû Talha (ra)'dan gelen bir rivâyet şöyle: "Bir gün Rasulullah (sav), yüzünde bir sevinç olduğu halde geldi. Kendisine: "Yüzünüzde bir sevinç görüyoruz!" dedik. "Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: "Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: "Sana salâvat okuyan herkese benim on rahmette bulunmam, selâm okuyan herkese de benim on selâm okumam sana (ikram olarak) yetmez mi?" ( Nesâî, Sehv 55, (3, 50)
Mevlit kandilinde Gününde ve Gecesinde Yapılacak Dua Ve Salavatlar
Yasin-i Şerif
Mülk Suresi
Nebe Suresi
100 defa "La İlahe İllallah"
100 defa"Allahu Ekber "
100 defa"Subhanallah"
100 defa"La havle vela kuvvete illa billahil Aliyyil Azim."
100 defa"Subhanallahi vel Hamdülillahi vela ilahe illallahuekber."
100 defa (Salavat) "Allahümme salli alâ Seyyidina Muhammedin ve alâ seyyidina Muhammed."
- Nesâî'de Ebû Talha (ra)'dan gelen bir rivâyet şöyle: "Bir gün Rasulullah (sav), yüzünde bir sevinç olduğu halde geldi. Kendisine: "Yüzünüzde bir sevinç görüyoruz!" dedik. "Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: "Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: "Sana salâvat okuyan herkese benim on rahmette bulunmam, selâm okuyan herkese de benim on selâm okumam sana (ikram olarak) yetmez mi?" ( Nesâî, Sehv 55, (3, 50)
Mevlit kandilinde Gününde ve Gecesinde Yapılacak Dua Ve Salavatlar
Yasin-i Şerif
Mülk Suresi
Nebe Suresi
100 defa "La İlahe İllallah"
100 defa"Allahu Ekber "
100 defa"Subhanallah"
100 defa"La havle vela kuvvete illa billahil Aliyyil Azim."
100 defa"Subhanallahi vel Hamdülillahi vela ilahe illallahuekber."
100 defa (Salavat) "Allahümme salli alâ Seyyidina Muhammedin ve alâ seyyidina Muhammed."