05-27-2018, 12:19 AM
Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı kuskus,
1 yemek kaşığı tereyağı,
3-4 adet yeşil sivri biber,
1 adet küçük kırmızı kapya biber,
1 yemek kaşığı salça,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
2 su bardağı sıcak et suyu ya da su.
Kuskus Pilavı Yapılışı
Tencereye tereyağını ilave edip eritelim.
Üzerine kuskusu ilave edip rengi değişmeyecek şekilde kavuralım.
Sonra domates salçasını ve doğranmış biberleri ilave edip kaşıkla biberler yumuşamayacak şekilde kaşıkla karıştırarak kavuralım.
Daha sonra tuzu, sıcak et suyunuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Bu şekilde 2 dakika orta ateşte daha sonra kısık ateşte kuskus suyunu çekene kadar pişirelim.
Tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup 15-20 dakika dinlendirelim.
Lezzetli kuskus pilavımızı sıcak olarak servis yapın.
Et suyu kullanmayacaksanız tereyağı miktarını yarım kaşık daha fazla ilave edin.
1 su bardağı kuskus,
1 yemek kaşığı tereyağı,
3-4 adet yeşil sivri biber,
1 adet küçük kırmızı kapya biber,
1 yemek kaşığı salça,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
2 su bardağı sıcak et suyu ya da su.
Kuskus Pilavı Yapılışı
Tencereye tereyağını ilave edip eritelim.
Üzerine kuskusu ilave edip rengi değişmeyecek şekilde kavuralım.
Sonra domates salçasını ve doğranmış biberleri ilave edip kaşıkla biberler yumuşamayacak şekilde kaşıkla karıştırarak kavuralım.
Daha sonra tuzu, sıcak et suyunuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.
Bu şekilde 2 dakika orta ateşte daha sonra kısık ateşte kuskus suyunu çekene kadar pişirelim.
Tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyup 15-20 dakika dinlendirelim.
Lezzetli kuskus pilavımızı sıcak olarak servis yapın.
Et suyu kullanmayacaksanız tereyağı miktarını yarım kaşık daha fazla ilave edin.
Kitap Kahve Kedi ve Sen