06-02-2018, 03:45 PM
Çikolatanın ana maddesi kakaodur. Kakao ise İkiçenekliler sınıfında bulunmakta olup ebegümecigiller familyasındandır. Doğal olarak yetiştiği yerler And Dağları’nın alt bölgeleri ile Amazon ve Orinoco Irmakları’nın çevresidir. Yağmur alan ve ılık iklime sahip bölgelerde yetişmektedir. En büyük üreticisi % 40 ‘lık üretimi ile Fildişi Sahilleri’dir. Theobroma cacao ağacının tohumları kakao çekirdekleridir. Kakao tozu ve kakao yağı en önemli ve yararlı besinler arasında gelmektedir. Kakao ağacı tohumlarının mayalanmasının ardından kurutulur. Mayalama ve kurutma işleminin ardından acı tadı kaybolur. Kurutulan tohumlar kavrulur ve un haline getirilerek yağı çıkarılır. Yağı çıkarıldıktan sonra tekrar öğütme işlemi yapılır. Bu öğütme işlemi sonucunda da kakao elde edilir. İçeriğinde yağ, azot, lif ile yararlı mineraller bulunmaktadır.
Kitap Kahve Kedi ve Sen