Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(531) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.20 (Linux)
(showthread.php:1133:build_postbit)->(functions_post.php:531:eval)->(functions_post.php(531) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:153:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Yeni hayatlar görmeye değil, gördüklerimi unutmaya gidiyorum."


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kemik Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir?
#1
kahvee 
Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kemik suyu, içinde bulunan kıkırdak, liflerden dolayı vücut sağlığı için oldukça yararlı ve onarıcı bir özelliğe sahiptir. Bebeklerin vücut gelişimleri için ek gıdaya geçildiğinde çorbalarında kemik suyu kullanmanız uzmanlarca öneriliyor.

Et ve tavuk iliklerinde bulunan iki çeşit ilik vardır. Kırmızı ilik, besleyici özelliği yüksek ve protein bakımından zengin iliktir. Sarı ilik ise kemiğin yaşlanma sürecinde kırmızı kemik iliği yağ depocuğu sarı iliğe dönüşüyor. Sarı ilik genellikle gurmelerin ve restorantların menülerin kullandıkları kemiklerdir.

Kemik Suyunun Başlıca Faydaları

Kemik suyunun içinde aminoasitler ve mineraller sayesinde cilt sağlığına yararı vardır. Cildin daha geç yaşta kırışıklaşmasını sağlar.
Bağırsak sendromu gibi ciddi bağırsak hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.
Sindirim sisteminin düzgün ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Kemik suyu içildiğinde, uyku problemi ve stres yaşan insanları rahatlatır.
Kemik suyu hafızayı güçlendirir ve beynin sağlıklı çalışmasına etkisi olur.
Gelişim çağındaki çocukların büyüme hormonunun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.

Kemik Suyu Zararları

Kemik suyu çok fazla tüketilmediği sürece zararı yoktur. Fakat aşırı şekilde kemik suyu içmek, kalp damarlarının sağlığını ciddi bir derecede etkiler. Erken yaşta kolesterol hastalıklarına yol açar. Bu yüzden her gün kemik suyu içmek size yarardan çok zarar verecektir. Kemik suyu içimine son derece dikkat edilmelidir.

Kemik Suyu Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kemik suyu kullanımı, kış aylarında ve mevsim geçişlerinde grip ve nezle gibi durumların önüne geçmede ve mikroplara savaş açmada en güçlü silahlardan birisidir. Kemik suyunun vücuda bir çok faydası da vardır.


Kendi yaptığınız kemik suyunu yemeklerinizde, soslarınızda, çorbalarınızda kullandığınızda yemeklerinizin lezzetinin büyük oranda değiştiğini ve güzelleştiğini göreceksiniz.

Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1/4 havuç
1/2 kereviz sapı
1/2 soğan
4 adet kemik
Su
Hazırlanışı
Kemiğin aromasının ve tadının daha kuvvetli olması için kemikleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişiriniz.
Sebzeri tencerede soteledikten sonra kemikleri ve suyu ilave ediniz.
Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak 3-4 saat pişirin.
Kemik suyu soğuduktan sonra buzdolabı poşetine veya buz kalıplarına koyarak buzlukta saklayınız.
Kemik Suyu Yapmanın Püf Noktası : Sebzelere ilaveten pırasada eklenebilir. İsteğe göre defne yaprağı ve sarımsak kullanmak isteyenler; aromanın çok yoğun ve baskın olmaması için defne yaprağını ve sarımsağı 1 saat bekletin.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping