Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(531) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.20 (Linux)
(showthread.php:1133:build_postbit)->(functions_post.php:531:eval)->(functions_post.php(531) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:153:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Yeni hayatlar görmeye değil, gördüklerimi unutmaya gidiyorum."


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?
#1
kahvee 
Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?
Gereken Malzemeler
750 gr üzüm(asma) yaprağı (etli yaprak dolması için küçük tercih ediniz)
600 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 kuru soğan
3 yemek kaşığı salça (ayrıca tencerenin altına koymak için 1 yemek kaşığı salça)
Yarım çay bardağı zeytinyağı (ayrıca 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tencerenin altına koyulacak 1 yemek kaşığı salçayı kavurmak için)
Karabiber
Tuz
​İçinin Hazırlanışı
Pirinci iyice yıkayın, nişastası kalmasın.
Kıymayı bir kaba koyun ve pirinci üzerine dökün.
Soğanları çok küçük şekilde içine doğrayın.
3 yemek kaşığı salçayı ve zeytinyağını katın.
Tuz ve karabiberi de ekledikten sonra iyice karıştırın.
Üzerine 4 kaşık kadar ılık su ekleyip yoğurun.
Yapılışı
Öncelikle yaprakları sıcak suda iyice yıkayın.
Kaynamış 6 bardak suda yaprakları yaklaşık 10 dk bekletin.
Tıpkı makarna süzer gibi yaprakları süzün.
Yapraklar soğuduktan sonra avcunuzda ezmeden ancak suyu çıkana kadar sıkın.
Tencerenin içine 1 yemek kaşığı salça ile 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyup hafifçe kavurun.
Yaprakları teker teker ayırın.
Yaprakların ıslak görünen tarafları dışa gelecek şekilde içine yani ters tarafına harcı yerleştirerek teker teker sarın.
Tencerenin içine, kavrulan salçanın üzerine teker teker sarmaları dizin.
Sarmaların üzerini iki parmak geçecek şekilde kaynamış su ekleyin ve üzerine tuz ekleyin.
Bu şekilde 15-20 dk pişirin.Suyu azalırsa yaprakların pişmemesi halinde biraz daha su ekleyebilirsiniz.
İpucu: En üste porselen bir tabak yerleştirin ki sarmalar pişerken dağılmasın.

Tavsiye: Üzerine sarımsaklı yoğurt ile tereyağlı salçalı sos dökmeniz tavsiye edilir.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping