Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(531) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.20 (Linux)
(showthread.php:1135:build_postbit)->(functions_post.php:531:eval)->(functions_post.php(531) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:153:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Yeni hayatlar görmeye değil, gördüklerimi unutmaya gidiyorum."


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Keşkek nasıl yapılır?
#1
kahvee 
UNESCO’ nun “somut olmayan kültürel miras” listesine giren lezzetli keşkek nasıl hazırlandığını biliyor musunuz? Tadı damaklarda iz bırakacak keşkek yapımının tarifi haberimizde...

Trakya, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Orta Anadolu yemeği olan keşkek, genellikle düğün ve bayramlarda kalabalık sofraların baş tacı olarak yapılır. Yörelere göre farklılık gösteren keşkek yemeğinin orjinal tarifini sizlere sunuyoruz.

ORJİNAL KEŞKEK TARİFİ

MALZEMELER

300 gram dövme buğday
100 gram beyaz nohut
5.5 su bardağı su
750 gram kemikli koyun eti
60 gram tereyağı
Karabiber
Tuz
Kırmızı toz biber



YAPILIŞI

Nohut ve buğdayı 1 gün önceden 2 buçuk su bardağı suyun içerisinde bekletin.

Daha sonra eti haşlayın. Nohutla buğdayı süzüp, ete ilave edin.

Suyu dökmeyin. Bu suyun içerisine 4 su bardağı sıcak su ekleyin. Daha sonra tereyağının yarısına su, karabiber ve tuzu ekleyip buğday lapa oluncaya kadar yaklaşık 2 saat kadar pişirin.

Etin kemiklerini ayırarak ilave edin. Hazırladığınız keşkeğin büyük bir tencerenin içerisine aktarın. Tencerenin içerisinde tahta kaşıkla güzelce ezin.

Geniş bir servis tabağına alarak üzerine yakılmış pul biber ve tereyağı ile sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping