Türkiye Pidesi Agzi Acik Pide Malzemeleri
Un
Su
Tuz
Maya
IC MALZEMESI:
Orta yagli kiyma
Kuru sogan
Maydonoz
Yesil biber
Domates
Sarimsak
Biber salcasi,domates salcasi
Pul biber, karabiber,kimyon,tuz
Türkiye Pidesi Agzi Acik Pide Nasıl Yapılır?
Bu malzemelerden yumusak ele yapismayacak özlü bir hamur yogrun agzini kapatin ve mayalanmasi icin yarim saat bekleyin
IC MALZEMESI:
Tüm malzemeleri iyice karistirin en son maydonoz ve biberleride incecik kiyip ilave edin
Son olarak siviyag ve cok az su ile iyice sulandirin o zaman hamurun üzerine yaymasi cok kolay oluyor
Mayalanan hamurdan bezeler alin ve uzunlamasina acin
Ben kolaylik olsun diye tepsiye yagli kagit serdim
Hamuru üzerine güzelce yerlestirin
Kiymali ici üzerine güzelce yayin
Firinda pisirin ve afiyetle yeyin
Yanina ayran ve bol yesillik esliginde enfes
=== AFIYET OLSUN ===
Un
Su
Tuz
Maya
IC MALZEMESI:
Orta yagli kiyma
Kuru sogan
Maydonoz
Yesil biber
Domates
Sarimsak
Biber salcasi,domates salcasi
Pul biber, karabiber,kimyon,tuz
Türkiye Pidesi Agzi Acik Pide Nasıl Yapılır?
Bu malzemelerden yumusak ele yapismayacak özlü bir hamur yogrun agzini kapatin ve mayalanmasi icin yarim saat bekleyin
IC MALZEMESI:
Tüm malzemeleri iyice karistirin en son maydonoz ve biberleride incecik kiyip ilave edin
Son olarak siviyag ve cok az su ile iyice sulandirin o zaman hamurun üzerine yaymasi cok kolay oluyor
Mayalanan hamurdan bezeler alin ve uzunlamasina acin
Ben kolaylik olsun diye tepsiye yagli kagit serdim
Hamuru üzerine güzelce yerlestirin
Kiymali ici üzerine güzelce yayin
Firinda pisirin ve afiyetle yeyin
Yanina ayran ve bol yesillik esliginde enfes
=== AFIYET OLSUN ===

