Kaç Kişilik
8 kişilik
Pişirme Süresi
35 dakika
Hazırlama Süresi
25 dakika
Karaköy Böreği Malzemeleri
15 adet baklavalık yufka
4 tane böreklik yufka
Yarım çay bardağı kuş üzümü
200 gr tereyağ veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
400 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
Karaköy Böreği Nasıl Yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayın.
2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrurun.
Soğanlar pembeleşince kıyma ilave edilir ve iyice kavrulduktan sonra tuzu ile baharatları ve kuş üzümü eklenerek ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta tereyağ eritilir eriyince içerisine kalan sıvı yağ eklenir ve ateşten alınır.
Yağ ılınınca, iki adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzerine yağlı karşımdan 1-2 yemek kaşığı yufkaların üzerinde gezdirerek dökülür.
Daha sonra böreklik yufkalar baklava yufkası büyüklüğünde kesilir ve aralarına 1-2 yemek kaşığı yağ koyularak iki kat serilir.
Son kata bir kat baklava yufkası serildikten sonra üzerine kıymalı içten serpilerek rulo yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bu şekilde beş adet börek yapılarak fırın tepsisine dizilir.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürülerek 200 derecede 30-35 dakika pişirilir.
8 kişilik
Pişirme Süresi
35 dakika
Hazırlama Süresi
25 dakika
Karaköy Böreği Malzemeleri
15 adet baklavalık yufka
4 tane böreklik yufka
Yarım çay bardağı kuş üzümü
200 gr tereyağ veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
400 gr kıyma
1 adet büyük boy soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı su
Karaköy Böreği Nasıl Yapılır?
Soğanları yemeklik doğrayın.
2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrurun.
Soğanlar pembeleşince kıyma ilave edilir ve iyice kavrulduktan sonra tuzu ile baharatları ve kuş üzümü eklenerek ateşten alınır, soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta tereyağ eritilir eriyince içerisine kalan sıvı yağ eklenir ve ateşten alınır.
Yağ ılınınca, iki adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzerine yağlı karşımdan 1-2 yemek kaşığı yufkaların üzerinde gezdirerek dökülür.
Daha sonra böreklik yufkalar baklava yufkası büyüklüğünde kesilir ve aralarına 1-2 yemek kaşığı yağ koyularak iki kat serilir.
Son kata bir kat baklava yufkası serildikten sonra üzerine kıymalı içten serpilerek rulo yapılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Bu şekilde beş adet börek yapılarak fırın tepsisine dizilir.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürülerek 200 derecede 30-35 dakika pişirilir.

