Malzemeler:
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
4 yemek kaşığı margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı damla çikolata
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı vanilya özütü
İçinde un değil yulaf ezmesi kullanıyor, kıvamını tutturması çok kolay bir kurabiye yapıyoruz. Buyursunlar...
Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabınızı çıkarın ve içine margarini, pudra şekerini ve fıstık ezmesini aktarıp mikserle karıştırın. Vanilya özütünü de ekleyip karıştırın. Ardından yulaf ezmesini ilave edip spatulayla karıştırın. Damla çikolataları da ekleyip spatulayla karıştırdıktan sonra karıştırma kabınızın üzerini streç filme örtün ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan dondurma kaşığı, kaşık ya da elinizle parçalar koparıp minik toplar haline getirin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıttığınız fırında 170 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
6 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
4 yemek kaşığı margarin (oda ısısında)
1 çay bardağı damla çikolata
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay kaşığı vanilya özütü
İçinde un değil yulaf ezmesi kullanıyor, kıvamını tutturması çok kolay bir kurabiye yapıyoruz. Buyursunlar...
Nasıl Yapılır?
Karıştırma kabınızı çıkarın ve içine margarini, pudra şekerini ve fıstık ezmesini aktarıp mikserle karıştırın. Vanilya özütünü de ekleyip karıştırın. Ardından yulaf ezmesini ilave edip spatulayla karıştırın. Damla çikolataları da ekleyip spatulayla karıştırdıktan sonra karıştırma kabınızın üzerini streç filme örtün ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan dondurma kaşığı, kaşık ya da elinizle parçalar koparıp minik toplar haline getirin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip önceden ısıttığınız fırında 170 derecede yaklaşık 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.

