01-23-2019, 11:52 AM
Malzemeler:
175 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı pudra şekeri
1,5 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
1,5 yemek kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı
Az malzemeyle de nefis kurabiyeler yapılabileceğinin en kıyır kıyır kanıtlarından biri daha! Tarçın severleri böyle alalım.
Nasıl Yapılır?
Bir karıştırma kabına tereyağı ve pudra şekerini aktarın. Mikserle güzelce karıştırın. Ardından un ve vanilyayı da ekleyip yoğurun. Son olarak tarçını da ekleyip yoğurduktan sonra hamuru streç filmle sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk değiştirinceye dek pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilerseniz tarçınlı-pudra şekerli karışıma bulayarak servis edin.
175 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı pudra şekeri
1,5 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
1,5 yemek kaşığı tarçın ve pudra şekeri karışımı
Az malzemeyle de nefis kurabiyeler yapılabileceğinin en kıyır kıyır kanıtlarından biri daha! Tarçın severleri böyle alalım.
Nasıl Yapılır?
Bir karıştırma kabına tereyağı ve pudra şekerini aktarın. Mikserle güzelce karıştırın. Ardından un ve vanilyayı da ekleyip yoğurun. Son olarak tarçını da ekleyip yoğurduktan sonra hamuru streç filmle sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri renk değiştirinceye dek pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilerseniz tarçınlı-pudra şekerli karışıma bulayarak servis edin.