02-21-2019, 11:39 AM
Teremyağlı Dereotlu Maydanozlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 yemek kaşığı teremyağ
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 paket çiğ krema
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1, 5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Arası İçin ;
Beyaz peynir
Yoğurt (İsteğe bağlı 1 kaşık )
Üstü için yumurta sarısı ayçiçek yağı karşımı çörek otu susam
Teremyağlı Dereotlu Maydanozlu Poğaça Tarifi Yapılışı
Teremyağ, ayçiçek yağı, süt, krema kabartma tozu, karbonat, tuz ve un karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
Sonra ince kıydığımız dereotu ve maydanoz ilavesi yaptıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize mandalina büyüklüğünde hamur alıp arasına peynir harcı koyup tepsiye yerleştiriyoruz.
Tamamını yaptıktan sonra üstüne yumurta sarısı çörek otu ve susam serpin.
175 – 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.