03-19-2019, 09:12 PM
Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmasına ,idrar söktürücü etkisi ,böbrek kumu ve taşının düşürülmesi ,apse dolama ,kan çıbanı ,ergenlik sivilceleri ve egzama tedavisinde yardımcı olmaktadır.Aynı zamanda akciğer ve bronşları temizleme özelliklerinden dolayı fonksiyonel gıda sayılmaktadır. İşte vücudumuza faydaları ve tarifi…
Laktik asit ,şalgam suyuna ekşi tat vermesinin yanında bir de sindirimi kolaylaştırıcı ve bağırsakları temizleyici özelliği vardır. Ferahlatıcı ,sindirim sistemi pH’nı düzenleyici ve vücudun bazı minerallerinden daha fazla yararlanmasını sağlayıcı özelliği de mevcuttur.
KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA…
Laktik asit fermantasyonu ile üretilen ürünlerde patojen mikroorganizmaların gelişimi engellenmesinin yanı sıra ,söz konusu gıdalar sağlık açısından güvenilir ürünler olarak kabul edilmektedirler.
Şalgam suyu fermente bir içecek olmasının yanı sıra yapımında kullanılar kara havuç ; bileşiminde dolayı yararlı bir içecek haline gelmektedir.Havuçta bulunan B-karotenin kalp ve damar hastalıklarına, katarakt ve de bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisinin olduğu yapılan analizler sonucunda kanıtlanılmaktadır. Şalgam suyunun kırmızı rengini kara havuçtan meydana gelen antosiyanin pigmentlerinden oluşturmaktadır.
Ev Yapımı Şalgam Suyu Tarifi
Şalgam Suyu (ev yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük boy şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
1 adet büyük boy pancar(Rengi ve işin püf noktası)
1 kg. siyah havuç
1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz
Şalgam Suyu (ev yapımı) Tarifi Yapılışı
Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi .Malum şişelenmiş birçok marka uzun süre dayanıklı kalması için katkılı oluyor.İşte sizler için katkısız,ölçülü ve gönül rahatlıyla hazırlayabileceğiniz Ev Şalgam Suyu Yapımı :))
Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…
Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından…..
Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..
Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.
Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor..Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor:(
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor…
Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .
Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz :))
AFİYET OLSUN
Laktik asit ,şalgam suyuna ekşi tat vermesinin yanında bir de sindirimi kolaylaştırıcı ve bağırsakları temizleyici özelliği vardır. Ferahlatıcı ,sindirim sistemi pH’nı düzenleyici ve vücudun bazı minerallerinden daha fazla yararlanmasını sağlayıcı özelliği de mevcuttur.
KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA…
Laktik asit fermantasyonu ile üretilen ürünlerde patojen mikroorganizmaların gelişimi engellenmesinin yanı sıra ,söz konusu gıdalar sağlık açısından güvenilir ürünler olarak kabul edilmektedirler.
Şalgam suyu fermente bir içecek olmasının yanı sıra yapımında kullanılar kara havuç ; bileşiminde dolayı yararlı bir içecek haline gelmektedir.Havuçta bulunan B-karotenin kalp ve damar hastalıklarına, katarakt ve de bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkisinin olduğu yapılan analizler sonucunda kanıtlanılmaktadır. Şalgam suyunun kırmızı rengini kara havuçtan meydana gelen antosiyanin pigmentlerinden oluşturmaktadır.
Ev Yapımı Şalgam Suyu Tarifi
Şalgam Suyu (ev yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet büyük boy şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
1 adet büyük boy pancar(Rengi ve işin püf noktası)
1 kg. siyah havuç
1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
2 servis kaşığı salamuralık tuz
Yarım ekmek
30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
1 adet 10lt lik pet kavanoz
Şalgam Suyu (ev yapımı) Tarifi Yapılışı
Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi .Malum şişelenmiş birçok marka uzun süre dayanıklı kalması için katkılı oluyor.İşte sizler için katkısız,ölçülü ve gönül rahatlıyla hazırlayabileceğiniz Ev Şalgam Suyu Yapımı :))
Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…
Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından…..
Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulur..
Tuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.
Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyor..Yada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor:(
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak. Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz.
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor…
Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı .
Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz :))
AFİYET OLSUN


