Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(531) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.20 (Linux)
(showthread.php:1133:build_postbit)->(functions_post.php:531:eval)->(functions_post.php(531) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:153:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Yeni hayatlar görmeye değil, gördüklerimi unutmaya gidiyorum."


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İşletme-Ekonomi Nasıl Bir Bölüm?
#1
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi çatısı altında eğitimi verilen İşletme bölümü, geleceğe nitelikli mezunlar hazırlar. İşletme-Ekonomi bölümlerinin ortak amacı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında gerekli donanıma sahip, finansal ve yönetimsel yetiye sahip insanlar yetiştirir. Bu ideallerin gerçekleşmesi, eğitimle mümkünlük kazanır.

Genel olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki en aktif ve en çok mezun veren bölüm İşletme bölümüdür. İşletme bölümü, eğitim alınan üniversitenin niteliklerine göre farklılık gösterir. İşletme eğitimi alınan üniversitenin, öğrenciye alternatif imkanlar sunması olumlu etkiler oluşturur.

İşletme-Ekonomi bölümünü tercih etmek ve bu bölümlerde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, üniversite sınavındaki eşit ağırlık puanlamasına özen göstermelidir. Amaçları, eşit ağırlık puanlarını yüksek tutmak olmalıdır. Günümüzde puanla birlikte, sıralama da önem kazanmıştır. Bu yüzden elde edilen puanla birlikte, sıralamaya da dikkat edilmelidir.

Ülkemizde bulunan gerek özel gerek devlet üniversitelerinin hemen hemen hepsinde, İşletme bölümü bulunur. Ayrıca bölümün İngilizce olarak okunduğu üniversiteler de vardır. Bölüm tamamen İngilizce olarak okutulur.

İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi üniversiteler başta olmak üzere, ülkemizin pek çok devlet üniversitesinde İşletme bölümü bulunur.

İşletme eğitiminde alınan dersler, genellikle pazarlama ve finansal yapıyı kapsar. Ekonomi, pazarlama, pazarlama yönetimi, iktisat, muhasebe, borçlar hukuku, işletme matematiği, istatistik, pazarlama ilkeleri sayılabilecek başlıca derslerdendir. 

İşletme-Ekonomi bölümü mezunları ne iş yaparlar?

İşletme bölümü, mezun olunan üniversiteye göre iş hayatında öncelik kazandırır. İyi bilinen, eğitim kalitesi yüksek, tanınmış bir üniversitenin İşletme bölümünden mezun bir kişi, normal şartlara sahip bir üniversitenin İşletme bölümünden mezun olan birine göre ekstra avantaja sahiptir. Bu avantaj en çok iş hayatında karşımıza çıkar. İşveren için tercih yapmakta, en belirleyici ilkedir. İşletme bölümünden mezun olduğumuz üniversiteye bağlı olarak statümüz belirlenir.

İşletme mezunları, büyük ya da küçük işletmelerin yönetimini ve pazarlamasını gerçekleştirebilirler. Örneğin uluslararası bir şirkettin, pazarlama ya da müşteriler arası ilişkilerini yönetebilirler. Ayrıca yönetim departmanında yer alabilirler.

İşletme mezunları, isterlerse kendi iş yerlerini açabilirler ve yönetebilirler. İşletme yönetimi, pazarlama, finans gibi içeriğe sahip her kurum ya da kuruluşta yer alabilirler. Bu kurum ya da kuruluşların özel sektör ya da kamu sektörü olması fark etmez. Fakat kamuda yer almak isteyen işletme mezunlarının, KPSS’ye girmeleri ve gerekli puanı almaları gerekir.

İşletme-Ekonomi mezunlarının kamuda çalışabilecekleri yerler, Merkez Bankası, TMSF, Hazine Sermaye Piyasası Kurumu, Bakanlıklar, Sayıştay olarak örnek verilebilir.
kedicik

Kitap Kahve Kedi ve Sen
1ZuiPI.gif
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping