Warning [2] Use of undefined constant userregdate - assumed 'userregdate' (this will throw an Error in a future version of PHP) - Line: 2 - File: inc/functions_post.php(531) : eval()'d code PHP 7.4.3-4ubuntu2.20 (Linux)
(showthread.php:1133:build_postbit)->(functions_post.php:531:eval)->(functions_post.php(531) : eval()'d code:2:error_callback)->(class_error.php:153:error)->

HAFTANIN SÖZÜ

"Yeni hayatlar görmeye değil, gördüklerimi unutmaya gidiyorum."


Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Nasıl Bir Bölüm?
#1
Üniversiteye geçişte en önemli adım doğru bölüm tercihi yapmaktır. Bunun için ise üniversiteye hazırlanan öğrenci adayların kendi ilgi, beceri ve yeteneklerine göre tercih yapmaları gerekir. Bu anlamda bölüm araştırmaları önem kazanır.

Denizci İşletmeciliği ve Yönetimi bölümü 4 yıllık bir lisans programıdır. YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) puan türlerinden olan YGS-6 ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) puan türlerinden TM-1 puanı ile bu programa hak kazanmış olan öğrenciler yerleştirilirler. Bu bölüm hem özel hem devlet üniversitelerinin bir kaçında bulunur. Bunlardan bazıları Piri Reis Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Kocael Üniversitesi ve Yakındoğu Üniversitesi'dir.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi bölümünün amacı, deniz yolu ile ulaşım ve taşımacılığında, ticaretinde yönetim ve işletme alanlarında çeşitli acenteler de kalifiyeli eleman yetiştirmektir. Bu bölüm kapsamında öğrencilere okutulan dersler; işletme, hukuk, mikro ve makro ekonomi, matematik, deniz taşımacılığı, pazarlama araştırması ve yönetimi, işletme istatistiği ve finansmanı, deniz acente yönetimi ve nakliye müteahhitliği, limancılık işletmeleri ve yönetimi, denizcilik işletmeciliğinde finansal analiz, ihrcacat ve ithalat yönetimi, deniz sigorta hukuku, gemi ve filo yönetimi, finansal muhasebe, gemi yapımı ve stabilite, deniz haberleşme sistemleri, deniz kaynakları yönetimi gibi derslerdir.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi bölümünü bitiren kişiler ‘’Deniz İşletmecisi’’ unvanına sahip olurlar. Bu bölümden mezun olan kişiler Ulaştırma Bakanlığında veya bu bakanlığa bağlı yerlerde, özel deniz ulaştırma ve taşıma şirketlerinde kendilerine iş imkânı bulabilirler. Deniz işletmecisi, çalıştığı yerde her türlü malzeme, para, personel gücünün en verimli şekilde kullanılmasını sağlama, kar odaklı olarak yönetim planları düzenlemek ve yapılan çalışmaları denetlemek, tam yolcu kapasitesi için önlemler alır. Ayrıca gemi hareketlerinin bağlantı ve faaliyetlerini sağlar. Bu bölümde okumak isteyen kişilerin yeni yabancı dil öğrenmede istekli, girişken, iletişimi güçlü, hevesli, yaratıcı, uzun dönem açık havada ve deniz yolculuklarını seven, sosyal bilimlere, ekonomi ve işletmeye ilgi duyan kişiler olmaları gerekir. 

Birden fazla yabancı dil bilmeleri halinde bu bölüm mezunları kendilerine iş bulma konusunda bir adım önde başlayabilirler.
kedicik

Kitap Kahve Kedi ve Sen
1ZuiPI.gif
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping